Met MAGGI Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt maak je een heerlijk eenvoudige ovenschotel klaar vol met verse groente. De verpakking bevat een lekkere kruidenmix, een makkelijk te volgen recept en een boodschappenlijstje. Deze ovenschotel bereid je met verse prei en paprika en is goed voor 3-4 porties. Met een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI.
Bereidingswijze van de Ovenschotel Prei-kerrie met gehakt:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C, heteluchtoven op 180 °C.
2. Kook de rauwe aardappelschijfjes ca. 5 min. voor.
3. Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in reepjes en bak deze even kort met het gehakt mee.
4. Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe hier bovenop het gehakt met de prei.
5. Voeg de inhoud van het zakje ovenmix samen met 125 ml kookroom toe aan 250 ml koud water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen. Schenk tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de ovenschotel ca. 45 min. in de oven gaar en goudbruin worden.
Variatietip: Vervang het gehakt eens door vegetarisch gehakt. Zo maak je in een handomdraai een vegetarische ovenschotel.
Aardappelen, aardappelzetmeel, kruiden en specerijen (kerrie 13% (kurkuma, MOSTERD, koriander, fenegriek, komijn, chilipeper, venkel, ui), knoflook, peterselie, kurkuma), gejodeerd zout, uien, EIgeelpoeder, gistextract, zonnebloemolie, TARWEmeel. Bevat mogelijk melk, soja, selderij.
gemiddelde voedingswaarde per portie* | |
---|---|
Energie per 100 g (kJ) | 2920 kJ |
Energie per 100 g (kcal) | 698 kcal |
Vetten per 100 g (g) | 31.2 g |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | 13.9 g |
Koolhydraten per 100 g (g) | 64.6 g |
Vezels per 100 g (g) | 12.4 g |
Eiwitten per 100 g (g) | 33.8 g |
Zout per 100 g (g) | 3.57 g |
Suikers per 100 g (g) | 11.7 g |
Serving Size | 582 g |
(Geen onderwerp)