Iedereen kan een lekkere aspergesoep bereiden. De kooktijd voor een aspergesoep met witte asperges is 10 minuten voor het schillen en 10 minuten voor het koken van de asperges. Met het overgebleven vocht heb je namelijk een heerlijke soep! Volg hiervoor de onderstaande stappen.
Zorg dat je alleen verse asperges koopt. Ze moeten niet zijn ingedroogd zijn en de schil moet stevig aanvoelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de uiteindes niet gescheurd of te veel ingedroogd zijn. Kies daarnaast alleen voor de dikkere asperges zodat je deze goed kan schillen. Snijd voor het koken eerst 2 cm van de uiteindes af. Schil de asperges daarna twee keer rondom. Kook eerst de schillen 10 minuten met een snufje zout in een brede pan of een speciale aspergepan. Doe dit samen met een aantal stukjes foelie (specerij). Proef tussendoor hoe het smaakt. Als het iets te bitter is kan je een beetje suiker toevoegen. Pas wel op dat het niet te zoet wordt.
Haal na 10 minuten de schillen uit de pan. Doe daarna de asperges in het achtergebleven vocht en voeg een klontje roomboter toe. Laat de asperges daarna circa 10 minuten rustig pruttelen. Wanneer de asperges gaar zijn heb je met het vocht een lekkere aspergesoep! Als je nog inspiratie zoekt voor een ander lekker recept voor een aspergesoep bekijk dan ook dit
Als je zelf aspergesoep maakt dan doe je dat vaak in een grote pan, voor meerdere personen. Hierdoor houd je meestal wat soep over. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Maar hoe lang kan je een aspergesoep nu eigenlijk bewaren? Je moet hiervoor rekening houden met een paar belangrijke punten: waar je de soep gaat bewaren (vriesvak of koelkast) en hoe je de soep het beste kan bewaren. Plaats in ieder geval geen warme soep direct in de koelkast, hierdoor zal de koelkast opwarmen en zullen je producten eerder bederven.
Volg de volgende stappen voordat je aspergesoep gaat bewaren:
Tip: je kan koud water met ijsblokjes gebruiken om de pan met soep sneller af te laten koelen.
Als je de aspergesoep binnen enkele dagen wilt eten, plaats hem dan in de koelkast. Je kan de soep gemiddeld 2 dagen bewaren op een temperatuur van 4 °C of 5 °C. Check of je koelkast deze temperatuur heeft. Proef ook altijd of de soep niet zuur smaakt of niet lekker ruikt voordat je deze weer gaat eten. Wil je de aspergesoep langer bewaren? Doe de soep dan direct in de diepvries, verdeeld over kleine containers van max. 500 ml. Op een temperatuur van minimaal -18 °C kan je de soep wel 3 maanden of langer bewaren. Zo kan je nog heel lang genieten van je aspergesoep!
Hoe lang je een zelfgemaakte groentesoep moet koken hangt af van het recept en welke groentesoep je gaat maken. Bij sommige recepten moet je de soep eerst 2 uur koken om de soep te laten trekken, zodat er een smaakvolle bouillon als basis ontstaat. Het hoeft echter helemaal niet zoveel tijd te kosten om een goede smaakvolle groentesoep te bereiden.
in de vorm van bouillonblokjes, bouillonpoeder of handige bouillon tabletten kan je een makkelijk een heerlijke basis voor je groentesoep maken. Daarnaast is er ook
met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met deze handige producten maak je in een mum van tijd een lekkere groentesoep en ligt de kooktijd rond de 15 minuten. De groentesoep proeft overheerlijk en heeft de vertrouwde smaken en aroma’s van MAGGI. Zoek je ook nog een goed recept? Probeer dan eens deze heerlijke
Met MAGGI hoef je niet uren in de keuken te staan voor goede zelfgemaakte gerechten. Je hebt binnen een half uur een lekkere groentesoep op tafel!
Maak een heerlijke romige bloemkoolsoep en laat je kookkunsten zien aan familie en vrienden. Met dit recept zet je binnen een half uur een heerlijke vegetarische bloemkoolsoep op tafel voor meer dan 10 personen. Zorg eerst voor de volgende ingrediënten:
1.5 bloemkool (in roosjes), 1 ui (gesnipperd), nootmuskaat.
Zweet eerst de bloemkoolroosjes aan in een soeppan met de ui. Breng daarna in dezelfde pan de MAGGI Basis voor Soep Groente met 1.5 liter water aan de kook. Laat het geheel doorkoken totdat de bloemkool net gaar is. Wanneer de bloemkool gaar is kan je de soep pureren met een staafmixer of een blender.
Breng de soep nog even lekker op smaak met een snufje nootmuskaat. Je zelfgemaakte bloemkoolsoep is nu helemaal klaar. Serveer de soep met een heerlijke volkoren stokbrood en geniet ervan als voorgerecht of eet de soep als een avondmaaltijd. Tast toe!
Als je een liefhebber bent van asperges, dan is het heel leuk om zelf een keer een aspergesoep te maken. Met de ingrediënten en bereidingswijze van MAGGI maak je in een mum van tijd een heerlijke traditionele aspergesoep met ham, voor 10 personen. Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande stappen te volgen met de volgende ingrediënten:
800 g witte asperge, 300 g kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden), 300 g gekookte ham (in reepjes gesneden), 125 ml slagroom, 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt).
Maak eerst de basis van de soep zoals aangegeven op de bereidingswijze,
Doe daarna de soep in een grote pan en voeg de aardappelen en asperges toe. Breng vervolgens de soep aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Haal voor elk persoon een paar stukjes asperges uit de soep en bewaar deze apart. Je kan daarna de soep pureren in een blender of met een staafmixer. Roer vervolgens de slagroom erdoor en verwarm de soep nog 3 minuten in de pan.
Verdeel de ham over de soepkommen en schenk de aspergesoep erbij. Doe de achtergehouden stukjes asperges erover en besprenkel de soep alleen nog met peterselie. Eet de soep lekker met een stuk vers gebakken brood en geniet van deze heerlijke warme maaltijd. Lees ook het volledige recept op
Deze kan je afstrepen van je lijst. Eet smakelijk!