Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix door het mengsel.
Los het bouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden