Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor

  Verwarm de oven voor op 150 ºC.

 2. Bak de runderreepjes

  Verhit 1 el. olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de runderreepjes op hoog vuur +/- 30 seconden aan. Schep uit de pan en houd apart. De runderreepjes moeten zeker 3 minuten gebakken worden.

 3. Bak de groenten

  Bak de ui in 1 el olie in dezelfde pan in ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak kort mee.

 4. Voeg de kruidenmix toe

  Zet het vuur laag en voeg het water en de kruidenmix toe aan de pan. Breng aan de kook en laat ca. 3 minuten pruttelen op laag vuur.

 5. Voeg de maïs en runderreepjes toe

  Voeg de maïs toe en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en haal na 30 seconden van het vuur.

 6. Verwarm de taco’s

  Verwarm de taco’s 5 minuten in de voorverwarmde oven.

 7. Bereid het sausje en serveer de taco’s

  Roer de kruidenmix door de kwark. Vul de taco’s met de slablaadjes en schep er de vleesvulling in. Bestrooi eventueel met wat peterselie. Serveer de taco’s met het sausje.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 1
  kropsla
  , gewassen
 • 1
  rode paprika
  , in blokjes
 • 1
  blikje
  maïs
  (150 g)
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 300
  gram
  runderreepjes
 • 4
  eetlepels
  magere kwark
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 50
  ml
  water

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel