Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 8 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Snijd de ui in grove stukken samen met de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in de pan waar straks de soep in wordt gemaakt.
Voeg de zoete aardappelen toe
8 min
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe en bak ze 5 minuten mee met de uien en de knoflook.
Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe
15 min
Voeg dan de MAGGI Basis voor Soep toe en 1450 ml water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.
Bak de aubergine aan
5 min
Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.
Pureer de soep
3 min
Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur
Voeg aubergine en tomaat toe
5 min
Voeg nu de aubergine en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.
Serveer de soep
2 min
Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.
Bak de ui en knoflook aan
7
Snijd de ui in grove stukken samen met de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in de pan waar straks de soep in wordt gemaakt.
Voeg de zoete aardappelen toe
7
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze toe en bak ze 5 minuten mee met de uien en de knoflook.
Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe
7
Voeg dan de MAGGI Basis voor Soep toe en 1450 ml water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.
Bak de aubergine aan
7
Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.
Pureer de soep
7
Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur
Voeg aubergine en tomaat toe
7
Voeg nu de aubergine en de in blokjes gesneden tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.
Serveer de soep
7
Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden