Zalm uit de oven met romige avocado-dressing en kruidige couscous
(0)
40 min
Gemakkelijk
Ingrediënten
2
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Snijd de courgette in plakken van 1 cm. Verdeel deze over een ovenschaal. Smeer in met wat olijfolie, zout, peper & chilivlokken.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de zalm op de courgette. Snijd 1 citroen in plakken en verdeel deze, samen met de boter, over de zalm.
Zet in de oven voor ongeveer 15-18 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm.
Step3
10 min
Doe de couscous in een kom en voeg kokend water toe totdat de couscous net onderstaat. Verbrokkel het MAGGI-bouillonblokje en meng goed door elkaar. Dek af met een bord en laat 7-10 min rusten.
Step4
5 min
Schep het avocadovlees in een bakje en voeg hier zout en peper aan toe. Voeg vervolgens 2 el Griekse yoghurt en het sap van 1 citroen toe. Meng dit tot een mooie, gladde saus (dmv een staafmixer of in een blender). Proef even en voeg naar wens extra peper toe.
Step5
3 min
Hak de pistache-noten fijn en snipper de bosui fijn.
Step6
5 min
Verdeel wat rucola over de borden, gevolgd door de couscous. Verdeel de courgette hier over heen en leg de zalm hierop. Top af met de dressing, de lente-ui en de pistache.
Step1
6
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Step2
6
Snijd de courgette in plakken van 1 cm. Verdeel deze over een ovenschaal. Smeer in met wat olijfolie, zout, peper & chilivlokken.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de zalm op de courgette. Snijd 1 citroen in plakken en verdeel deze, samen met de boter, over de zalm.
Zet in de oven voor ongeveer 15-18 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm.
Step3
6
Doe de couscous in een kom en voeg kokend water toe totdat de couscous net onderstaat. Verbrokkel het MAGGI-bouillonblokje en meng goed door elkaar. Dek af met een bord en laat 7-10 min rusten.
Step4
6
Schep het avocadovlees in een bakje en voeg hier zout en peper aan toe. Voeg vervolgens 2 el Griekse yoghurt en het sap van 1 citroen toe. Meng dit tot een mooie, gladde saus (dmv een staafmixer of in een blender). Proef even en voeg naar wens extra peper toe.
Step5
6
Hak de pistache-noten fijn en snipper de bosui fijn.
Step6
6
Verdeel wat rucola over de borden, gevolgd door de couscous. Verdeel de courgette hier over heen en leg de zalm hierop. Top af met de dressing, de lente-ui en de pistache.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden