Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid het Sweet ’n Sticky tomatensausje

  Doe de tomatenpuree samen met 8 eetlepels water in een schaaltje en roer de sausmix erdoor.

 2. Snijd de ingrediënten

  Snijd de kip in reepjes en de mango in blokjes. Snipper de ui en hak de koriander grof.

 3. Bereid de vulling

  Bak de kip ca. 5 minuten aan in de olie. Zet het vuur lager, voeg de kruidenmix en 50 ml water toe en roer deze door elkaar, zet het vuur weer hoger en breng het geheel aan de kook, laat het geheel ca. 3 minuten rustig doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer de mango en ui erdoor.

 4. Bereid de wraps

  Haal de wraps uit de plastic verpakking en besprenkel met een klein beetje water. Leg deze vervolgens op een bord en verwarm de wraps gedurende 1 minuut in de magnetron of gedurende 3 minuten verpakt in aluminiumfolie in een voorverwarmde oven (200 °C).

 5. Serveer de wraps

  Bestrijk de warme wrap met het tomatensausje en beleg de wrap met een paar blaadjes sla en de vulling. Strooi er de koriander over, rol de wrap op en serveer ze. En klaar zijn je wraps met kip. Dat wordt smullen!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 1
  mango
 • 1
  kropsla
 • 1
  rode ui
 • 300
  gram
  kippendij
  (in reepjes)
 • 4
  takjes
  koriander
  (grof gesneden)
 • 1
  blikje
  tomatenpuree
  (à 70 gram)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel