Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed ook een bakplaat alvast met een vel bakpapier.
Kook de asperges
10 min
Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens in 6 - 8 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de asperges.
Bereid de saus
5 min
Doe 200 milliliter koud water in een steelpannetje en voeg hier de sausmix aan toe. Breng al roerend aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer de roomboter er doorheen tot deze volledig is gesmolten.
Maak de taartjes
5 min
Schep op ieder plakje bladerdeeg een beetje aspergesaus. Let erop dat je de randen vrij houdt. Snijd de asperges in kleinere stukken en verdeel deze over het midden van de saus.
Bak de taartjes
15 min
Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de aspergetaartjes hierna in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de taartjes
1 min
Leg op ieder aspergetaartje een plakje rauwe ham en serveer de taartjes direct.
Verwarm de oven voor
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed ook een bakplaat alvast met een vel bakpapier.
Kook de asperges
6
Snijd ongeveer een centimeter van de onderkant van de asperges af en schil ze rondom met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens in 6 - 8 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de asperges.
Bereid de saus
6
Doe 200 milliliter koud water in een steelpannetje en voeg hier de sausmix aan toe. Breng al roerend aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en roer de roomboter er doorheen tot deze volledig is gesmolten.
Maak de taartjes
6
Schep op ieder plakje bladerdeeg een beetje aspergesaus. Let erop dat je de randen vrij houdt. Snijd de asperges in kleinere stukken en verdeel deze over het midden van de saus.
Bak de taartjes
6
Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de aspergetaartjes hierna in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de taartjes
6
Leg op ieder aspergetaartje een plakje rauwe ham en serveer de taartjes direct.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden