Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Breng 800 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.
Bak de garnalen voor 2 a 3 minuten in een pannetje.
Roer de garnalen, boter en citroensap door de risotto.
Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden