Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe aan het water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen kun je aan de slag met het snijden van de knoflook, wortels, aubergine en rode ui. Zorg dat je alles in kleine stukjes snijdt, zodat het goed gaar kan worden in de pan.
Step2
4 min
2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lekker zacht zijn. Voeg vervolgens het blokje groentebouillon en de rode Thaise currypasta toe en roer alles goed door elkaar.
Step3
4 min
3. Nu wordt het tijd om de kokosmelk toe te voegen. Breng het geheel aan de kook en voeg de kikkererwten en fijngesneden koriander toe. Laat de curry nog 5 minuten sudderen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Step4
1 min
4. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de curry. Dit geeft een frisse en kleurrijke touch aan het gerecht.
Step5
3 min
5. Serveer de curry met de gekookte rijst en een lepel plantaardige yoghurt er bovenop. Dit zorgt voor een heerlijk romige smaak en maakt het gerecht helemaal af. Garneer met extra koriander als je dat lekker vindt.
Step1
5
1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe aan het water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Ondertussen kun je aan de slag met het snijden van de knoflook, wortels, aubergine en rode ui. Zorg dat je alles in kleine stukjes snijdt, zodat het goed gaar kan worden in de pan.
Step2
5
2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lekker zacht zijn. Voeg vervolgens het blokje groentebouillon en de rode Thaise currypasta toe en roer alles goed door elkaar.
Step3
5
3. Nu wordt het tijd om de kokosmelk toe te voegen. Breng het geheel aan de kook en voeg de kikkererwten en fijngesneden koriander toe. Laat de curry nog 5 minuten sudderen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Step4
5
4. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de curry. Dit geeft een frisse en kleurrijke touch aan het gerecht.
Step5
5
5. Serveer de curry met de gekookte rijst en een lepel plantaardige yoghurt er bovenop. Dit zorgt voor een heerlijk romige smaak en maakt het gerecht helemaal af. Garneer met extra koriander als je dat lekker vindt.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden