Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de groenten met de MAGGI kruidenmix

  Verhit eerst de olie in een grote koekenpan. Voeg vervolgens de wortel, ui en bloemkool toe en bak de groenten tot ze mooi goudbruin zijn. Doe daarna de MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry kruidenmix erbij. Roer het geheel kort door totdat de kruiden heerlijk gaan geuren en de groenten op smaak zijn gebracht.

 2. Creëer een lichtzoete smaak met de kokosmelk

  Voeg de kokosmelk toe aan de groenten en laat het geheel, met de deksel op de pan, lekker pruttelen. Haal na 5 minuten de deksel weer van de pan en voeg vervolgens de linzen toe. Laat het nog circa 3 minuten borrelend koken en schep het mengsel af en toe om. Geniet ondertussen van de heerlijke geuren die vrijkomen.

 3. Breng de rijst aan de kook

  Bereid alvast de basmatirijst zodat deze gelijktijdig klaar is met de andere ingrediënten. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg verder geen zout toe.

 4. Meng de rijst en de bosui door het gerecht

  Schep de rijst door de gekruide groenten met kokosmelk en roer vervolgens de bosui erdoor. Laat het geheel nog 1 minuut doorwarmen tot een smeuïge Indiase linzencurry.

 5. Garneer en serveer

  Maak het gerecht helemaal af met verse koriander kruiden en een paar druppels limoensap. Blijf lekker proeven totdat je het idee hebt dat je de beste smaak te pakken hebt. Laat nog wel wat over om te serveren… of niet!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  bloemkool
 • 200
  gram
  wortel
  (in roosjes)
 • 1
  ui
  (in blokjes)
 • 3
  bosui
  (in ringen)
 • 1
  zak
  linzen
  (200 gram)
 • 200
  milliliter
  kokosmelk light
 • 150
  gram
  basmatirijst
 • 1
  eetlepel
  olijfolie
 • 2
  takjes
  koriander
  (grofgehakt)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel