Skip to main content

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalot en tomatenpuree

    Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

  2. Bak de risotto glazig en voeg spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix toe

    Voeg de risotto toe aan het mengsel en bak kort mee totdat de rijst glazig is geworden. Roer de spinazie, doperwten, cherrytomaten en kruidenmix door het mengsel.

  3. Gaar de risotto in de oven

    Los het bouillon blokje op in 1 liter kokend water. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij. Plaats de risotto in de oven en gaar in +/- 40 minuten, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat extra water toe en zet terug in de oven.

  4. Serveer het gerecht

    Haal de ovenschaal uit de oven en roer de helft van de kaas door de risotto. Schep de risotto op de borden en strooi wat basilicum en kaas erover.

  5. Tip:

    vervang de Parmezaanse kaas eventueel voor geitenkaas

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

  • 1
    zakje
  • 1
    eetlepel
    olijfolie
  • 1
    sjalot
    , gesnipperd
  • 2
    eetlepel
    tomatenpuree
  • 300
    gram
    risottorijst
  • 200
    gram
    spinazie
  • 200
    grote
    verse doperwten
  • 250
    gram
    cherrytomaten
    , gehalveerd
  • 1
    liter
    groentebouillon (zout arm)
  • 100
    gram
    Parmezaanse kaas
    , geraspt
  • 1
    handje verse basilicum

Variatietips

  1. Jouw variatietip
  2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
  1. Maaltijdideeën
  2. Plannen
  3. Boodschappentips
  4. Kooktips
  5. Eten aan tafel
  6. Opruimen aan tafel