Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor

  Verwarm de oven voor op 180 ºC.

 2. Bak het gehakt en de groenten

  Bak in een grote koekenpan of wok het gehakt op hoog vuur ca. 2 minuten aan. Voeg de olie toe en roer de paprika en ui er door. Bak nog 3 minuten mee.

 3. Voeg de kruidenmix toe

  Zet het vuur laag en voeg het water en de kruidenmix toe aan de pan. Breng aan de kook en laat ca. 3 minuten pruttelen op laag vuur.

 4. Voeg de kidneybonen toe

  Haal de pan van het vuur en roer de kidneybonen er door.

 5. Bereid de taco-schotel

  Breek de taco’s grof en leg in een kring op een schaal. Schep in het midden de gehaktvulling en bestrooi met de kaas. Plaats de schaal ca. 5 minuten in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is.

 6. Bereid de dipsaus en serveer de taco’s

  Prak de avocado met een vork. Roer de yoghurt en de sausmix er door. Haal de schaal uit de oven en serveer met de dipsaus.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 2
  rode paprika
  , in reepjes
 • 1
  zak
  kidneybonen
  (van Hak)
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  avocado
  , geschild
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 1
  zakje
  geraspte kaas
 • 2
  eetlepels
  yoghurt
 • scheutje
  olijfolie
 • 50
  ml
  water

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel