Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Doe het gehakt samen met de helft van het zakje stoofmix in een kom. Voeg hier de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes (behalve het water en paneermeel) aan toe en kneed door elkaar tot je een samenhangende massa hebt. Is het nog iets te vochtig voeg dan paneermeel toe, tot je er mooie kleine balletjes van kunt draaien.
Bak de gehaktballetjes en voeg de stoofmix toe
25 min
Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe hier de andere helft van de stoofmix en 250 ml water bij en laat het geheel een minuutje of 20 stoven. Haal de balletjes even uit de saus en laat de saus verder indikken tot de gewenste saus dikte. Voeg de balletjes weer toe en laat even meewarmen.
Bereid de aardappelpuree
14 min
Doe de melk en 400 ml water in een hoge pan en breng aan de kook. Haal hierna direct van het vuur en roer met een garde het zakje aardappelpuree erdoor tot je een mooie puree hebt.
Meng de ingrediënten voor de stamppot rauwe andijvie
8 min
Voeg aan de puree de andijvie toe en schep dit met een lepel goed door elkaar. Doe de creme fraiche erbij en roer nogmaals goed door elkaar. Breng de stamppot rauwe andijvie op smaak met peper.
Serveer het gerecht
5 min
Serveer de stamppot rauwe andijvie in een diep bord met hierbij de gestoofde gehaktballetjes. Giet een lepel van de stoofsaus over de balletjes en je hebt een heerlijke stamppot die je het hele jaar door kunt eten.
Bereid het gehakt
5
Doe het gehakt samen met de helft van het zakje stoofmix in een kom. Voeg hier de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes (behalve het water en paneermeel) aan toe en kneed door elkaar tot je een samenhangende massa hebt. Is het nog iets te vochtig voeg dan paneermeel toe, tot je er mooie kleine balletjes van kunt draaien.
Bak de gehaktballetjes en voeg de stoofmix toe
5
Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe hier de andere helft van de stoofmix en 250 ml water bij en laat het geheel een minuutje of 20 stoven. Haal de balletjes even uit de saus en laat de saus verder indikken tot de gewenste saus dikte. Voeg de balletjes weer toe en laat even meewarmen.
Bereid de aardappelpuree
5
Doe de melk en 400 ml water in een hoge pan en breng aan de kook. Haal hierna direct van het vuur en roer met een garde het zakje aardappelpuree erdoor tot je een mooie puree hebt.
Meng de ingrediënten voor de stamppot rauwe andijvie
5
Voeg aan de puree de andijvie toe en schep dit met een lepel goed door elkaar. Doe de creme fraiche erbij en roer nogmaals goed door elkaar. Breng de stamppot rauwe andijvie op smaak met peper.
Serveer het gerecht
5
Serveer de stamppot rauwe andijvie in een diep bord met hierbij de gestoofde gehaktballetjes. Giet een lepel van de stoofsaus over de balletjes en je hebt een heerlijke stamppot die je het hele jaar door kunt eten.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden