Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten

Ingrediënten

  • 1 blokje MAGGI Bouillon Kip (met herkenbare kruiden en specerijen)
  • 6 kippendijen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook , uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 rode paprika (a 150 gram), in blokjes
  • 80 gram chorizo, in blokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram gele rijst
  • 600 ml water
  • 200 gram garnalen (gekookt)
  • 200 gram doperwten
  • 2 eetlepels olijfolie
Zet op boodschappenlijstje
Alle ingrediënten zijn toegevoegd aan jouw boodschappenlijst
Lees hier hoe de boodschappenlijst werkt en wat je er allemaal mee kan.

Bereidingswijze

  1. Bak de kippendijen, ui en knoflook

    Verhit olie in een hapjespan (of paella pan) en bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 minuten mee.

  2. Voeg de tomaat, paprika, chorizo en paprikapoeder toe.

    Voeg de tomatenblokjes en paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de chorizo erbij en strooi de paprikapoeder erboven.

  3. Voeg de rijst toe en kook in de bouillon

    Voeg de rijst toe en schenk het water erbij. Los hierin het bouillonblokje op en laat de paella op laag vuur koken totdat bijna al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Voeg eventueel nog wat vocht toe als de rijst nog niet gaar is.

  4. Garnalen en doperwten toevoegen en serveer het gerecht

    Schep de garnalen en doperwten erbij en warm het al omscheppend nog 4 minuten mee. Verdeel de paella over de borden en serveer.

Notities

Variatietips

  • Ben jij de eerste die een variatietip toevoegt aan dit recept? Vertel ons hoe je dit recept op je eigen manier zou bereiden.

    Variatietip toevoegen

Probeer ook eens

Meer recepten
Terug naar resultaten