Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten
recept Runderstoof met gestoofde winterpeen, courgette en ui met couscous

Runderstoof met gestoofde winterpeen, courgette en ui met couscous

5
(1)
  • 4 volwassenen
  • 160 minuten bereidingstijd , 130 minuten wachttijd
  • 599 kcal per persoon

Ingrediënten

  • 1 zakje MAGGI Stoofmix Runderlapjes
  • 500 gram runderlapjes, in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie, om in te bakken
  • 2 winterpeen, geschild, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 courgettes, gehalveerd en in plakken gesneden
  • 320 gram couscous
  • zouten peper
Zet op boodschappenlijstje
Alle ingrediënten zijn toegevoegd aan jouw boodschappenlijst
Lees hier hoe de boodschappenlijst werkt en wat je er allemaal mee kan.

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees

    Verhit 1 el olie in en braadpan en bak de runderlapjes aan iedere kant maximaal 1 minuut op hoog vuur.

  2. Voeg de stoofmix toe

    Zet het vuur laag, voeg 400 ml water en de inhoud van het zakje toe aan het vlees en roer goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur weer laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2½ uur gaar.

  3. Bereid de groenten

    Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en roerbak de winterpeen ongeveer 5 minuten. Voeg de ui en courgettes toe, bak nog 5 minuten en sluit de pan. Laat de groenten in ca. 10 minuten gaarstoven en schep af en toe om.

  4. Bereid de couscous

    Meng 1 eetlepel olie door de couscous in een lage schaal.  giet er kokend water op tot de couscous net onder staat en laat het ongeveer 5 minuten wellen. Roer het vervolgens los met een vork.

  5. Serveer het gerecht

    Schep de groenten door de runderstoof en serveer met de couscous.

Notities

Variatietips

  • Ben jij de eerste die een variatietip toevoegt aan dit recept? Vertel ons hoe je dit recept op je eigen manier zou bereiden.

    Variatietip toevoegen

Probeer ook eens

Meer recepten
Terug naar resultaten