Skip to main content

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges

    Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op het pakje. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar.

  2. Bereid de risotto

    Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Schep de risottorijst erdoor en blijf even roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje kippenbouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. Na ongeveer 20 minuten is de risotto gaar en is de rijst lekker smeuïg.

  3. Bereid de saus

    Bereid aan het einde van de risotto bereidingstijd de aspergesaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de boter erdoor en schep de helft door de risotto. Breng de risotto op smaak met citroenrasp en sap.

    Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

  4. Serveer de risotto

    Schep de risotto met asperges op de borden en serveer de rest van de saus er apart bij. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een gemengde salade voor een volwaardige maaltijd.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

  • 1
    zakje
  • 1
    zakje
  • 1
    zakje
  • 375
    gram
    groene asperge
    , 2cm van de onderkant afgesneden
  • 1
    ui
    (klein en gesnipperd)
  • 1.5
    teen
    knoflook
    , geperst
  • 225
    gram
    risottorijst
  • 50
    ml
    witte wijn
  • 0.5
    citroen
    , sap en rasp
  • 2
    eetlepels
    olijfolie
  • 25
    gram
    boter

Variatietips

  1. Jouw variatietip
  2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
  1. Maaltijdideeën
  2. Plannen
  3. Boodschappentips
  4. Kooktips
  5. Eten aan tafel
  6. Opruimen aan tafel