Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei
(0)
5 min
Gemakkelijk
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Volg voor het bereiden van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Snijd voor het koken nog circa 2 cm van de uiteindes af. Als de asperges niet geschild zijn moet je ze ook nog even goed rondom schillen met een dunschiller.
Bereid de pasta en maak de salade
1 min
Kook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de pasta koud met water en laat het goed uitlekken. Pak een aparte kom en doe hierin de gemengde salade. Mix de salade met wat olijfolie of maak een dressing naar keuze zoals balsamicoazijn en olijfolie met een snufje peper en zout.
Meng de aspergesaus door de pasta, linzen en asperges
1 min
Schep de helft van de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges door de pasta. Meng daarna ook voorzichtig de witte asperges en de linzen door het geheel.
Kook of pocheer de eieren
1 min
Vul een pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren hier voorzichtig in zakken. Kook ze ongeveer 4 á 5 minuten. Spoel daarna de eieren koud. Je kan ook de eieren pocheren. Breng hiervoor laag water (circa 6 cm hoog) in een pan aan de kook. Als het water kookt kan het vuur lager gedraaid worden. Breek daarna 1 ei voorzichtig in een kom en laat het ei daarna voorzichtig in het water glijden. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaarkoken. Doe hetzelfde met de overige eieren en schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat de eieren daarna nog even goed uitlekken.
De pastasalade kan geserveerd worden
1 min
Schep het gemaakte mengsel met de koude pasta, aspergesaus, linzen en witte asperges in diepe borden. Leg per bord een gekookt of een gepocheerd eitje op de pasta. Schenk vervolgens de rest van de aspergesaus van MAGGI over de pastasalade. Je kan de pasta ook feestelijk in een mooie grote schaal serveren. Dit is typisch zo’n gerecht waar iedereen van zal smullen, op elk moment. Tast toe!
Begin met het koken van de asperges
5
Volg voor het bereiden van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Snijd voor het koken nog circa 2 cm van de uiteindes af. Als de asperges niet geschild zijn moet je ze ook nog even goed rondom schillen met een dunschiller.
Bereid de pasta en maak de salade
5
Kook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de pasta koud met water en laat het goed uitlekken. Pak een aparte kom en doe hierin de gemengde salade. Mix de salade met wat olijfolie of maak een dressing naar keuze zoals balsamicoazijn en olijfolie met een snufje peper en zout.
Meng de aspergesaus door de pasta, linzen en asperges
5
Schep de helft van de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges door de pasta. Meng daarna ook voorzichtig de witte asperges en de linzen door het geheel.
Kook of pocheer de eieren
5
Vul een pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren hier voorzichtig in zakken. Kook ze ongeveer 4 á 5 minuten. Spoel daarna de eieren koud. Je kan ook de eieren pocheren. Breng hiervoor laag water (circa 6 cm hoog) in een pan aan de kook. Als het water kookt kan het vuur lager gedraaid worden. Breek daarna 1 ei voorzichtig in een kom en laat het ei daarna voorzichtig in het water glijden. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaarkoken. Doe hetzelfde met de overige eieren en schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat de eieren daarna nog even goed uitlekken.
De pastasalade kan geserveerd worden
5
Schep het gemaakte mengsel met de koude pasta, aspergesaus, linzen en witte asperges in diepe borden. Leg per bord een gekookt of een gepocheerd eitje op de pasta. Schenk vervolgens de rest van de aspergesaus van MAGGI over de pastasalade. Je kan de pasta ook feestelijk in een mooie grote schaal serveren. Dit is typisch zo’n gerecht waar iedereen van zal smullen, op elk moment. Tast toe!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden