Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor en bereid de kipfilet met de kruidenmix

  Zet de oven op 200 °C en snij ondertussen de kipfilet in blokjes. Neem de braadzak uit de verpakking, ontvouw deze en verwijder het stickertje. Doe de kipfilet blokjes in de zak en voeg de kruiden en twee eetlepels pesto toe. Masseer de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt. Voeg nu de helft van de spinazie toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje.

 2. Plaats de braadzak in de oven

  Leg de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 35-40 minuten. Controleer daarbij regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of een verwarmingselement komt.

 3. Kook de pasta

  Zet een pan water op en kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat uitstomen.

 4. Haal de braadzak uit de oven

  Let op! Bij het openen van de braadzak komt er hete lucht vrij. Doe de geslonken spinazie en kip in een grote schaal, schep de helft van de overige spinazie en de helft van de gehalveerde tomaatjes er doorheen. Maak van de overige spinazie en tomaatjes een salade.

 5. Serveer het kipgerecht

  Het gerecht is klaar! De pasta met kip, het groentemengsel en de salade kan worden opgediend. Dat wordt heerlijk avondeten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  cherrytomaten
 • 600
  gram
  spinazie
 • 500
  gram
  kipfilet
  , in stukken gesneden
 • 240
  gram
  spaghetti
 • 2
  eetlepels
  pesto
  , groene

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel