Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
2. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in grove stukken. Pel de rode ui en snijd deze in dunne plakjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Step3
2 min
3. Verdeel de tomaten, paprika's, rode ui en knoflook over een bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng alles goed zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Step4
30 min
4. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Step5
5 min
5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de geroosterde groenten iets afkoelen. Doe ze vervolgens in een blender of keukenmachine, voeg de verse basilicumblaadjes en gedroogde oregano toe, en blend tot een gladde puree.
Step6
10 min
6. Verwarm de groentebouillon in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de puree van geroosterde groenten toe aan de bouillon en roer goed door. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Step7
1 min
7. Breng de soep op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur. Serveer de paprika tomaat soep warm. Voeg per portie een eetlepel crème fraîche toe als garnering. Je kunt de soep eventueel serveren met vers brood of croutons.
Step1
7
1. Verwarm de oven op 200 graden.
Step2
7
2. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in grove stukken. Pel de rode ui en snijd deze in dunne plakjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Step3
7
3. Verdeel de tomaten, paprika's, rode ui en knoflook over een bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Meng alles goed zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Step4
7
4. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Step5
7
5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de geroosterde groenten iets afkoelen. Doe ze vervolgens in een blender of keukenmachine, voeg de verse basilicumblaadjes en gedroogde oregano toe, en blend tot een gladde puree.
Step6
7
6. Verwarm de groentebouillon in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de puree van geroosterde groenten toe aan de bouillon en roer goed door. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ongeveer 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Step7
7
7. Breng de soep op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur. Serveer de paprika tomaat soep warm. Voeg per portie een eetlepel crème fraîche toe als garnering. Je kunt de soep eventueel serveren met vers brood of croutons.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden