Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten
recept Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel

1
(1)
  • 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen
  • 55 minuten bereidingstijd , 45 minuten wachttijd
  • 810 kcal per persoon

Ingrediënten

  • 1 pakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram (runder)gehakt
  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 dl water
  • 1 ei
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml kookroom light
Zet op boodschappenlijstje
Alle ingrediënten zijn toegevoegd aan jouw boodschappenlijst
Lees hier hoe de boodschappenlijst werkt en wat je er allemaal mee kan.

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkool

    Verwarm de oven voor op 200° C. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor.

  2. Bak de ui en het gehakt

    Gebruik de helft van de olie om een ovenschaal in te vetten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en de paprikapoeder, en bak het gehakt rul. 

  3. Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal

    Schep het gehakt, de uitgelekte bloemkoolroosjes en de aardappelschijfjes door elkaar en doe dit mengsel in de ovenschaal.

  4. Bereid de mix

    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom en roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.

  5. Oven

    Laat de ovenschotel in ca. 45 minuten in het midden van  de oven goudbruin en gaar worden.

Notities

Variatietips

  • Ben jij de eerste die een variatietip toevoegt aan dit recept? Vertel ons hoe je dit recept op je eigen manier zou bereiden.

    Variatietip toevoegen

Probeer ook eens

Meer recepten
Terug naar resultaten