Skip to main content

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor

    Verwarm de oven voor op 160 ̊C.

  2. Kook de noedels

    Nu pak je de noedels uit de verpakking. Breng dan een pan met water aan de kook en kook de noedels hierin voor 2 ½ minuut. Giet het vervolgens af en laat het even afkoelen.

  3. Maak de burgers

    De hamburger ga je kruiden met de Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.

  4. Maak de noedelbroodjes

    Splits het andere ei en neem hiervan het eiwit. Het eiwit kun je met de resterende kruidenmix door de gekookte noedels mengen. Vervolgens bekleed je de bakjes/schaaltjes met vershoudfolie. Je kunt hiervoor het beste platte bakjes nemen met een rechtopstaande rand, zodat je ook een mooie platte, ronde burger krijgt. Het is aan te raden om een niet te hoog bakje te nemen, zodat je straks de noedels weer gemakkelijk in zijn geheel uit de bakjes krijgt. Vul nu de bodem van elk bakje met ongeveer 40 gram noedels. Vouw het folie dicht en plaats de bakjes één voor één 30 seconden in de magnetron. Laat ze daarna afkoelen in koelkast.
    (Het eigeel dat je over hebt kun je eventueel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast om later een omelet van te maken)

  5. Maak de saus

    Pak een kommetje voor de saus en meng hierin de mayonaise, ketchup en piccalilly.

  6. Bak de hamburgers

    Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven. Je kunt ze hierin zetten tot je klaar bent met de noedels, zodat de hamburgers warm blijven.

  7. Bak de noedelbroodjes

    Haal de noedels uit de koelkast en knip het plastic er voorzichtig af. Pak vervolgens een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin, met een paar druppels olie, de noedels aan beide kanten licht knapperig.

  8. Maak de noedelburger

    Tot slot snijd je de ui in dunne ringetjes en de tomaat in plakjes. Maak nu je burger compleet door de sla, burger, ui, tomaat en saus over de noedelbroodjes te verdelen. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

  • 1
    zakje
  • 1
    tomaat
  • 1
    bakje
    Sla
  • 1
    rode ui
  • 1
    ei
  • 2
    eetlepels
    piccalilly
  • 1
    eetlepel
    olijfolie
  • 1
    eiwit
  • 2
    eetlepels
    mayonaise
  • 2
    eetlepels
    ketchup
  • 500
    gram
    Gehakt
  • 8
    ronde bakjes/schaaltjes van ongeveer 14cm

Variatietips

  1. Jouw variatietip
  2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
  1. Maaltijdideeën
  2. Plannen
  3. Boodschappentips
  4. Kooktips
  5. Eten aan tafel
  6. Opruimen aan tafel