Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in gezouten water in 20 min. gaar. Giet af.
Ontvel in de tussentijd de rode uien en snijd deze in dunne plakken. Doe de uien in het azijn en laat deze 10 minuten trekken.
Verwarm de melk op laag vuur en laat deze niet koken.
Bereid de jus volgends de aanwijzingen op de verpakking.
Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot een puree. Voeg de warme melk en boter toe. Roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden en leg de ingelegde uien hier boven op. En maak het af met een laagje jus en de gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden