Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Breng de couscous aan de kook

  Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef na bereiding of de couscous zacht genoeg is.

 2. Bak de ui, pompoen en paprika

  Verhit een pan met 1 eetlepel olie en bak de ui, pompoen en paprika in 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de groenten een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.

 3. Voeg de kruidenmix en tomaten toe

  Doe in de pan de kruidenmix volgens de aanwijzingen op het pakje MAGGI Dagje Geen Vlees Marokkaans Pompoen Stoofpotje en fruit het nog 1 minuut kort mee. Roer vervolgens de tomatenblokjes en de rozijnen erdoor. Laat daarna op laag vuur, met de deksel op de pan, het geheel stoven totdat de pompoen gaar is.

 4. Doe ook de zwarte bonen in het gerecht

  Voeg de zwarte bonen toe in de pan. Laat het gerecht daarna nog 2 minuten sudderen.

 5. Serveer de stoofschotel met couscous

  De vegetarische stoofschotel met pompoen is klaar. Serveer het gerecht samen met de couscous en garneer het met de magere kwark en verse koriander. Ervaar de magie van dit heerlijke Marokkaanse gerecht en laat je meevoeren door de rijke smaken. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 2
  rode ui
  , gesnipperd
 • 1
  blik
  tomatenblokjes
  (400 gram)
 • 1
  zak
  zwarte bonen
  van Hak (225 gram)
 • 2
  takjes
  koriander
  , grofgehakt
 • 140
  gram
  couscous
 • 75
  gram
  rozijnen
 • 2
  eetlepels
  magere kwark
 • 1
  eetlepel
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel