Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de macaroni en verwarm de oven

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op het vuur en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Bak de spekjes

  Verhit een pan en bak de spekjes zonder olie of boter. Verwijder na een minuut of 4 het overtollige vet. Voeg de ui toe en bak 4 minuten mee. Roer de spinazie erdoor.

 3. Zet de schotel in de oven en serveer het gerecht

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de macaroni met de spinazie en roer de saus door het geheel. Schep over in een ovenschaal en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.

 4. Genieten maar

  Geniet van dit heerlijke recept! Variatietip: serveer dit gerecht met een verfrissende salade van komkommer, romige tomaatjes en lekkere zoete paprika. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 225
  gram
  macaroni
  (groot)
 • 150
  gram
  spekreepjes
 • 1
  ui
  gesnipperd
 • 450
  gram
  Spinazie
  of ontdooide diepvries spinazie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel