Waarmee kan MAGGI je helpen?

up
Terug naar resultaten

Ingrediënten

  • 1 zakje MAGGI Kerriesaus
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 rode peper ontdaan van de zaadlijsten en in dunne ringetjes gesneden
  • 300 gram gedroogde, rode linzen afgespoeld
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • 350 ml water
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram in blokjes
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 pak naanbrood (à 240 g)
Zet op boodschappenlijstje
Alle ingrediënten zijn toegevoegd aan jouw boodschappenlijst
Lees hier hoe de boodschappenlijst werkt en wat je er allemaal mee kan.

Bereidingswijze

  1. Bak de ui, knoflook en gember aan en voeg de specerijen toe

    Fruit de ui en knoflook in een soeppan met de olie. Voeg de rode peper toe en bak kort mee. 

  2. Voeg de linzen, kerriesaus, kokosmelk en water toe

    Voeg de linzen toe aan de pan. Meng de kerriesaus, kokosmelk en water erdoor. 

  3. Voeg de tomaten en zoete aardappel toe aan de curry

    Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe aan de curry toe. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken. 

  4. Voeg garam masala, koriander en yoghurt toe

    Roer de garam masala, koriander en yoghurt door de curry. 

  5. Serveer het gerecht

    Serveer de curry samen met het naanbrood. Strooi eventueel nog wat koriander over de curry.

  6. Variatietip

    Vervang het naanbrood eventueel voor basmatirijst. 

Notities

Variatietips

  • Ben jij de eerste die een variatietip toevoegt aan dit recept? Vertel ons hoe je dit recept op je eigen manier zou bereiden.

    Variatietip toevoegen

Probeer ook eens

Meer recepten
Terug naar resultaten