Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Ontdooi de vis

  Leg de filets een uur voordat ze de oven in gaan op een snijplank bedekt met huishoudfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Bereid de rijst

  Doe de helft van de olijfolie in een pan met bodem die niet snel aanbakt. Fruit de ui. Voeg de rijst toe en fruit 2 minuten mee onder voortdurend roeren. Voeg het bouillonblokje toe en schenk er zoveel water bij als aangegeven op het pak rijst. Zet het vuur lager en sluit de pan af met een deksel. Kook de rijst gaar.

 3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschotel

  Dep de visfilets droog en kruid naar smaak. Smeer een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel de prei hierover. Leg de visfilets op de prei. Verdeel de tomaat over de ovenschotel. Besprenkel met citroensap.

 4. Zet de schaal in de oven en serveer het gerecht

  Zet de schaal gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Check de gaarheid van de vis door te kijken of deze niet meer glazig is. Serveer met de zilvervliesrijst. Maak er met een gemengde salade een complete maaltijd van.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 3
  prei
  (in ringen)
 • 3
  tomaat
  (gehalveerd)
 • 1
  ui
  (gesnipperd)
 • 3
  koolvisfilet
  (à 125 gram)
 • 225
  gram
  zilvervliesrijst
 • 1
  eetlepel
  citroensap
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel