Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Begin met het schillen van de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 centimeter. Pel de ui en snijd deze in grove stukken voor extra smaak.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knolselderijblokjes samen met de gesnipperde ui gedurende 5 minuten op een matig vuur.
Voeg 1 liter kokend water en kookroom toe aan de pan, gevolgd door een (tuinkruiden) bouillonblokje.
Breng de inhoud aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de knolselderij gaar is. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige structuur.
Breng de knolselderijsoep naar wens op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een droge, voorverwarmde koekenpan tot ze krokant zijn.
Schep de romige knolselderijsoep in kommen en garneer met de krokante stukjes chorizo voor een extra smaakexplosie. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden