Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. De aardappels bereiden

  Verwarm de oven voor op 200°C. Was (schillen is niet nodig) en snijd de aardappels in gelijke parten en verdeel ze op een bakplaat. Besprenkel ze met bakolijfolie, bestrooi met peper en rooster de aardappels in ca. 35 min. gaar en bruin. Schep ze af en toe om.

 2. Maak de sla klaar

  Maak intussen de salade; Verdeel in een ruime schaal de sla en daarop de gesneden tomaatjes en komkommer. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

 3. Bak de biefstuk

  Bestrooi de biefstukjes met zout en peper en bak ca. 2 min. per zijde in hete bakboter bruin. Leg ze in een ovenschaal en zet afhankelijk van de dikte nog 3 tot 6 min. in de oven om rosé te bakken. Verwarm de saus in een pannetje, en schep de dressing over de salade. Serveer de biefstuk met bearnaisesaus, de geroosterde aardappels en salade.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 800 gram (iets kruimige) aardappels
 • olijfolie om te bakken en bakboter
 • zout en peper
 • 200 gram gemengde sla (b.v veldsla en kropsla)
 • 4
  eetlepels
  olijfolie extra vergine
 • 1
  theelepel
  honing
 • 1
  theelepel
  mosterd
 • 1
  eetlepel
  citroensap of wijnazijn
 • 250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
 • 1 komkommer gehalveerd in plakjes
 • 4 biefstukjes ca. 125 g

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel