Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix
(0)
53 min
Gemakkelijk
Duik in de smaken van Italië met onze Italiaanse ovenschotel. Dit recept brengt je meteen in mediterrane sferen met zijn rijke, hartige ingrediënten. Dit eenvoudige recept is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van zal smullen! Wist je trouwens dat aardappelpuree oorspronkelijk uit Peru komt en al meer dan 8.000 jaar wordt gegeten? Ja, zo lang al. En een handige tip: meng een snufje nootmuskaat door de aardappelpuree voor een extra smaakboost. Probeer het vandaag nog!
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °c. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
2. Bereid de aardappelpuree
7 min
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
30 min
Doe het vlees, de groenten en het vocht in een ovenschaal die je hebt ingevet met de rest van de olijfolie. Schep de aardappelpuree erop, strijk deze glad en maak met een vork ribbeltjes in de aardappelpuree. Bestrooi hier de rest van de kaas overheen en bak de ovenschotel goudbruin in het midden van de oven voor circa 30 minuten.
4. Serveer de heerlijke Italiaanse ovenschotel
7 min
Serveer deze heerlijke ovenschotel met een tomatensalade voor de perfecte maaltijd. Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
Hoe lang kun je een ovenschotel bewaren?
1 min
Geniet nogmaals van de heerlijke ovenschotel met aardappelpuree en groente! Bewaar hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De ovenschotel blijft dan tot wel vier dagen goed. Als je hem liever langer bewaart, kan dat in de vriezer tot drie maanden. Om de schotel op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Daarna verwarm je hem in de oven op 180°C totdat hij door en door warm is. Als je minder tijd hebt, gebruik dan de magnetron op middelhoog vermogen en roer regelmatig voor een gelijkmatige opwarming.
Meer ovenschotels van Maggi proberen?
1 min
Geïnspireerd door dit ovenschotel recept? Probeer dan ook zeker onze
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden