Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Bereid de puree
7 min
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
30 min
Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.
Serveer de ovenschotel
7 min
Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.
Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
Bak het gehakt en de roerbakmix
4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Bereid de puree
4
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
4
Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.
Serveer de ovenschotel
4
Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.
Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden