Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, 2 blokjes MAGGI kippenbouillon, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers (eventueel zout en peper) in een ruime pan. tegen de kook aan en laat trekken. Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma en rasp de kemirinootjes. Meng het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
kook 3 eieren en bak de overige 2 tot een omelet en snij die vervolgens in reepjes . Snij de lente ui in ringetjes. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees eraf en snij vervolgens in kleine stukjes. Voeg eventueel een extra blokje bouillon toe aan de bouillon voor een sterkere smaak.
Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden