Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de groenten met de kruidenmix

  Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de wortel, ui en bloemkool totdat ze iets goudbruin zijn. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.

 2. Voeg de kokosmelk toe

  Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten pruttelen. Haal daarna de deksel van de pan en voeg de linzen toe. Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep af en toe om.

 3. Kook de rijst

  Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg geen zout toe.

 4. Meng de rijst met het bloemkool-kokosmengsel

  Schep de rijst door het bloemkool-kokosmengsel. Roer de bosui erdoor en laat nog 1 minuut doorwarmen.

 5. Serveer het gerecht

  Garneer het gerecht met de koriander en voeg eventueel een paar druppels limoensap toe.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  bloemkool
 • 200
  gram
  wortel
  (in roosjes)
 • 1
  ui
  (in blokjes)
 • 3
  bosui
  (in ringen)
 • 1
  zak
  linzen
  (200 gram)
 • 200
  milliliter
  kokosmelk light
 • 150
  gram
  basmatirijst
 • 1
  eetlepel
  olijfolie
 • 2
  takjes
  koriander
  (grofgehakt)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel