Skip to main content

Bereidingswijze

 1. Bereid het gehakt

  Meng het gehakt met het ei, paneermeel en een scheutje melk. Breng op smaak met zout en peper en draai er ca. 24 balletjes van. Bak de gehaktballetjes in een ruime koekenpan in 2 eetlepels olijfolie in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.

 2. Bereid de groenten-tomatensaus

  Roerbak intussen de roerbakgroenten ca. 5 minuten in een hapjespan in de overige olie. Bak de Italiaanse kruiden mee en voeg de tomatenblokjes toe. Laat de saus ca.15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan (voeg indien nodig wat water toe) en breng op smaak met zout en peper.

 3. Bereid de aardappelpuree

  Bereid de aardappelpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 4. Serveer het gerecht

  Serveer de gehaktballetjes met de saus erover geschept en met de aardappelpuree.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
 • 500
  gram
  rundergehakt
 • 1
  ei
 • 4
  eetlepels
  paneermeel
 • 1
  scheutje
  melk
 • 3
  eetlepels
  olijfolie
  (om in te bakken)
 • 2
  blikken
  tomaten in blokjes
  ( à 400 gram)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel