Skip to main content

Bereidingswijze recept

  1. Bak de knoflook, ui en tomaten

    Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Bak vervolgens de tomatenblokjes kort mee.

  2. Voeg de kokosmelk, kruidenmix, linzen en water toe

    Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk en de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Breng het vervolgens het geheel al roerend aan de kook en voeg de linzen samen met het water toe. Roer het nog even goed door en laat het even pruttelen.

  3. Kook de rijst

    Terwijl de groente en saus aan het pruttelen zijn, kan je de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Voeg de bloemkool toe

    Als de rijst aan het koken en de saus rustig aan het pruttelen is kan je alvast verder gaan met het snijden van de bloemkool in roosjes. Voeg deze vervolgens toe aan de pan met saus en groenten en laat dit nog even 15 minuten op laag vuur doorkoken.

  5. Serveer het gerecht

    Strooi de verse koriander samen met de cashewnoten over het gerecht en serveer het samen met de rijst.

    Roep iedereen maar aan tafel want dit gerecht is echt om van te smullen. Eet smakelijk en geniet van je maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

  • 1
    zakje
  • 1
    ui
    gesnipperd
  • 1
    teen
    knoflook
    geperst
  • 400
    gram
    bloemkool
    in roosjes
  • 1
    blik
    tomaten
    in blokjes (a 400 gram)
  • 1
    blik
    linzen
    (a 200 gram)
  • 300
    gram
    basmatirijst
  • 100
    gram
    cashewnoten
    geroosterd
  • 1
    bos
    koriander
    grof gehakt
  • 200
    milliliter
    kokosmelk
  • 200
    milliliter
    water

Variatietips

  1. Jouw variatietip
  2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
  1. Maaltijdideeën
  2. Plannen
  3. Boodschappentips
  4. Kooktips
  5. Eten aan tafel
  6. Opruimen aan tafel