Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Frituren maar

  Frituur de frietjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 2. Bereid de salade

  Snij ondertussen de romaine sla in reepjes en de komkommer en tomaat in stukjes. Pak een kom en meng hierin de salade. Breng deze op smaak met olijfolie, azijn, zout & peper.

 3. Bak de biefstuk medium rare

  Om de biefstuk medium rare te bakken verhit je een koekenpan of bakpan op hoog vuur en bak je de biefstukken in ca. 3 min. per kant. Laat deze daarna verpakt in aluminiumfolie rusten.

 4. Bereid de saus

  Het is nu tijd voor de bereiding van de MAGGI Pepersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Serveer het gerecht

  Pak een paar mooie borden uit de kast en maak deze op door de medium rare biefstuk samen met de frietjes te verdelen over de borden. Serveer de MAGGI Pepersaus en de salade erbij. En voilà! Weer een lekker gerecht op tafel. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  romaine sla
  , in reepjes gesneden
 • 1
  komkommer
  in stukjes
 • 4
  tomaten
  in kwarten
 • 500
  gram
  biefstuk
  (4x 125g)
 • 1
  eetlepel
  azijn
 • 800
  gram
  friet
  (diepvries)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 1
  eetlepel
  azijn
 • Aluminiumfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel