Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. De tomaat

  Snijd de tomaat in blokjes.

 2. Bereid de basis

  Roerbak het gehakt kort aan in olijfolie (1 eetlepel). Voeg vervolgens de Italiaanse groenten toe en roerbak het geheel nog 2 minuten.

 3. Bereid de kruidenmix

  Voeg de kruidenmix, de pasta en 600ml water toe. Roer het geheel door elkaar en breng aan de kook.

 4. Laat even sudderen

  Zodra het geheel kookt zet de hittebron lager en laat het ongeveer 14 minuten rustig koken tot de pasta al dente/gaar is. Voeg in de laatste 2 minuten de tomaten toe en schep het af en toe even om.

 5. Serveer

  Serveer het gerecht en geniet van je maaltijd!

  Dit gerecht is erg lekker met wat Parmezaanse kaas.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 200
  gram
  Gehakt
 • 2
  tomaten
  (150g)
 • 250
  gram
  Italiaanse roerbakmix
 • 600
  milliliter
  water
 • 1
  eetlepel
  olijfolie

Variatietips

 • Hollandse pasta bolognese

  Weet je wat ook een lekkere variatie is op dit gerecht? Een hollandse versie van de bolognese!
  Hiervoor vervang je de Italiaanse groenten en tomaat door een halve bloemkool, winterwortel en een ui.

  Eet smakelijk!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel