Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de kip en groenten

  Snijd de kip en ui in blokjes. Snijd daarnaast ook de paprika in stukjes. Bak vervolgens de kip ongeveer 3 minuten aan in olie. Voeg daarna ook de ui en de paprika toe en bak de groenten 2 minuten mee in de pan.

 2. Breng het gerecht op smaak met de kruidenmix

  Zet het vuur van het fornuis lager. Voeg in de pan de MAGGI Wraps Amerikaanse BBQ kruidenmix en 50 ml water toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Zet daarna het vuur weer hoger en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de (uitgelekte) mais toe. Laat het geheel nog 2 tot 3 minuten rustig doorkoken.

 3. Verwarm de wraps

  Haal de wraps uit de plastic verpakking en besprenkel ze met water. Leg deze vervolgens op een bord en verwarm de wraps gedurende 1 minuut in de magnetron. Je kan de wraps ook verpakt in aluminiumfolie gedurende 3 minuten verwarmen in de oven.

 4. Maak de sweet ’n sticky saus en begin met rollen

  Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de bereiding van het sweet ’n sticky tomatensausje. Nu hoef je de wraps alleen nog te vullen en op te rollen met het kip- en groentemengsel. Serveer het sausje erbij en it’s a wrap!

  Heb je na het avondeten nog kipwraps over? Bewaar ze na afkoeling in de koelkast en eet ze de volgende dag lekker tijdens de lunch. Enjoy!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 1
  rode paprika
 • 1
  ui
 • 1
  blikje
  tomatenpuree
  (70 gram)
 • 1
  blikje
  maïs
  (150 gram)
 • blaadjes
  kropsla
  (een paar)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel