Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met de voorbereiding

  Verwarm de oven alvast voor op 180 °C. Snijd de paprika en ui in stukjes zodat je deze later direct in de pan kan bakken.

 2. Bereid de runderreepjes / varkensreepjes

  Bak de runderreepjes ongeveer 30 seconden op hoog vuur aan in de olie. Schep de runderreepjes vervolgens uit de pan en zet ze even apart (bij varkensreepjes is dit niet nodig).

 3. Bak de uitjes mooi goudbruin

  Doe de gesneden ui en paprika in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten, totdat de uitjes een bruine gloed krijgen. Laat het geheel in de pan liggen.

 4. Voeg de kruidenmix toe

  Zet het vuur lager, voeg de MAGGI taco Zuid-Afrikaanse braai kruidenmix met 50 ml water toe en roer deze door elkaar. Zet het vuur weer hoger en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de (uitgelekte) maïs toe en laat het geheel ongeveer 2 minuten rustig doorkoken. Doe als laatste de runderreepjes erbij en haal de pan na 30 seconden van het vuur.

 5. Verwarm de taco’s in de oven

  Leg de taco's in een ovenschaal en plaatst ze in het midden van de oven. Verwarm de taco’s vervolgens 5 minuten.

  Serveer de taco’s met of zonder bestek, want ze zijn net zo lekker uit de hand!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pak
 • 1
  rode paprika
 • 1
  ui
 • 1
  blikje
  maïs
 • blaadjes
  kropsla
  (een paar)
 • 300
  gram
  runderreepjes
  (of varkensreepjes)
 • 4
  eetlepels
  magere kwark

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel