Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelschijfjes

  Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C. Kook de rauwe aardappelschijfjes ca. 5 min. voor. Giet de zuurkool af in een vergiet.

 2. Bak de ingrediënten

  Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul. Snijd de ui en bak deze samen met de zuurkool 5 min. met het gehakt mee.

 3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal

  Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe hier bovenop het gehakt met de zuurkool. Verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen.

 4. Voeg de ovenmix toe en bak in de oven

  Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 250 ml koud water samen met 125 ml crème fraîche en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk tenslotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel. Laat de ovenschotel in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin worden.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 • Joke Henze

  Spekjes meebakken met het gehakt. (vetspek en/of gerookt spek. Na de laag zuurkool stukjes ananas en rozijnen verdelen. Het ananas sap kan ook worden gebruikt om de saus aan te maken, dan met water aanvullen tot de juiste hoeveelheid.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel