Basisrecept: MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt
(9)
69 min
Gemakkelijk
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven vast voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan.
Bak de groenten, het gehakt en de spekjes
6 min
Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul. Voeg de spekjes toe en bak deze even mee. Snijd vervolgens de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn. Bak deze groenten kort met het mengsel mee.
Vul de ovenschaal met de ingrediënten
6 min
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.
Maak de ovenmix aan en voeg deze toe
6 min
Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen en voeg daarna op dezelfde wijze ook het overgebleven deel van de ovenschotelmix toe.
Verwarm de ovenschotel en serveer
45 min
Doe de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Roep iedereen aan tafel voor het avondeten en geniet van alle lof wanneer je deze heerlijke schotel uit de oven haalt!
Kook de aardappelschijfjes
5
Verwarm de oven vast voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan.
Bak de groenten, het gehakt en de spekjes
5
Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul. Voeg de spekjes toe en bak deze even mee. Snijd vervolgens de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn. Bak deze groenten kort met het mengsel mee.
Vul de ovenschaal met de ingrediënten
5
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.
Maak de ovenmix aan en voeg deze toe
5
Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen en voeg daarna op dezelfde wijze ook het overgebleven deel van de ovenschotelmix toe.
Verwarm de ovenschotel en serveer
5
Doe de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Roep iedereen aan tafel voor het avondeten en geniet van alle lof wanneer je deze heerlijke schotel uit de oven haalt!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
danielle