Basisrecept: MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt
(6)
20 min
Gemakkelijk
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Snijd de verse sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Kook vervolgens, in een pan met weinig water, de sperziebonen (beet)gaar. Giet ze daarna af. Snijd ondertussen ook de ui fijn en de paprika in blokjes.
Bak het gehakt met de paprika en ui
4 min
Verwarm een hapjespan met boter of olie en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden paprika en ui toe en bak deze kort mee.
Bereid de smaakvolle satésaus
4 min
Zet het vuur laag en voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Doe dit samen met 250 ml koud water en 50 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook
Maak het gerecht af met de sperziebonen
4 min
Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel. Breng alle ingrediënten aan de kook en roer ondertussen af en toe door het gerecht. Laat vervolgens het geheel nog 2 minuutjes zachtjes doorwarmen.
De dagschotel kan geserveerd worden
4 min
Roep iedereen vast aan tafel, want de dagschotel is klaar! Zet het gerecht met een opscheplepel lekker makkelijk op tafel of serveer het mooi op borden. Geniet gezellig samen van de heerlijke en vertrouwde smaken van deze lekkere MAGGI dagschotel. Tast toe!
Start met de bereiding van de groenten
5
Snijd de verse sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Kook vervolgens, in een pan met weinig water, de sperziebonen (beet)gaar. Giet ze daarna af. Snijd ondertussen ook de ui fijn en de paprika in blokjes.
Bak het gehakt met de paprika en ui
5
Verwarm een hapjespan met boter of olie en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden paprika en ui toe en bak deze kort mee.
Bereid de smaakvolle satésaus
5
Zet het vuur laag en voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Doe dit samen met 250 ml koud water en 50 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook
Maak het gerecht af met de sperziebonen
5
Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel. Breng alle ingrediënten aan de kook en roer ondertussen af en toe door het gerecht. Laat vervolgens het geheel nog 2 minuutjes zachtjes doorwarmen.
De dagschotel kan geserveerd worden
5
Roep iedereen vast aan tafel, want de dagschotel is klaar! Zet het gerecht met een opscheplepel lekker makkelijk op tafel of serveer het mooi op borden. Geniet gezellig samen van de heerlijke en vertrouwde smaken van deze lekkere MAGGI dagschotel. Tast toe!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Heerlijk smakende mix wat je ook goed kunt variëren met andere groenten zoals broccoli etc. eigenlijk lekker met alles waar satésaus ook lekker mee te combineren is. Echte aanrader dus.
Jacquelien (niet gecontroleerd)09/16/2024-09:25 CEST
Het is heerlijk alleen zonder sperziebonen maar met een blik bruine bonen dan is het verrukkelijk!! Eten het regelmatig lekker met rijst, makkelijk snel klaar en altijd lekker. Je kan me er spreekwoordelijk voor wakker maken.
Heerlijk!