Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Volg de volledige algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website. Haal voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.
Kook de sushirijst en zet de ingrediënten klaar
1 min
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de sushirijst daarna afkoelen. Zet vervolgens alle ingrediënten overzichtelijk klaar op het aanrecht of op tafel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.
Laat je inspireren en creëer diverse soorten sushi
1 min
Voor Japanners is de presentatie van sushi net zo belangrijk als de smaak. Gebruik alle ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse soorten sushi. Je kan ze zo creatief maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sushi in de vorm van opgerolde sushirijst met aan de buitenkant nori (zeewier) en binnenin witte asperges of gerookte zalm. Of maak met een nori vel een soort puntzakje met sushirijst, een stukje gerookte zalm en asperges. Probeer bijvoorbeeld ook opgerolde nori met een beetje rijst en een asperge. Doe verder aan de buitenkant van de nori alleen sushirijst en voorzie de rijst met lekkere geroosterde sesamzaadjes.
Algemene bereiding sushi
1 min
Leg een nori vel op een rolplankje van bamboe. Bedek de nori met een dunne laag sushirijst. Laat een randje aan de onderkant vrij. Leg daarna een stuk van de gerookte zalm in het midden. Doe er ook 1 á 2 witte asperges bovenop. Rol het geheel daarna voorzichtig om. Druk de ingrediënten stevig aan zodat de sushi zich volledig sluit. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het rollen wordt! Snijd de rol daarna in mooie gelijkwaardige stukken.
Maak de aspergesaus voor bij de sushi
1 min
Volg de makkelijke stappen op het zakje MAGGI Saus voor Asperges en bereid binnen een paar minuten een heerlijke aspergesaus. Doe daarnaast de gesneden komkommer alvast in een mooie diepe kom.
Serveer de sushi met zalm en asperges op Japanse wijze
1 min
Leg alle gemaakte sushi op een mooi groot bord of op een leuke serveerplank. Serveer de aspergesaus en de komkommer er los bij. Doe dit samen met leuke chopsticks (eetstokjes) en aparte bordjes om van te eten. Om de Japanse traditie in ere te houden spreekt iedereen voor of na de maaltijd ook een bedankje uit door ‘gochisosama deshita’ te zeggen. En dat is zeker terecht met zo’n mooi en heerlijk gerecht!
Bereid eerst de witte asperges
6
Volg de volledige algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website. Haal voor het koken 2 cm van de uiteindes af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn.
Kook de sushirijst en zet de ingrediënten klaar
6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de sushirijst daarna afkoelen. Zet vervolgens alle ingrediënten overzichtelijk klaar op het aanrecht of op tafel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om aan de slag te gaan.
Laat je inspireren en creëer diverse soorten sushi
6
Voor Japanners is de presentatie van sushi net zo belangrijk als de smaak. Gebruik alle ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse soorten sushi. Je kan ze zo creatief maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sushi in de vorm van opgerolde sushirijst met aan de buitenkant nori (zeewier) en binnenin witte asperges of gerookte zalm. Of maak met een nori vel een soort puntzakje met sushirijst, een stukje gerookte zalm en asperges. Probeer bijvoorbeeld ook opgerolde nori met een beetje rijst en een asperge. Doe verder aan de buitenkant van de nori alleen sushirijst en voorzie de rijst met lekkere geroosterde sesamzaadjes.
Algemene bereiding sushi
6
Leg een nori vel op een rolplankje van bamboe. Bedek de nori met een dunne laag sushirijst. Laat een randje aan de onderkant vrij. Leg daarna een stuk van de gerookte zalm in het midden. Doe er ook 1 á 2 witte asperges bovenop. Rol het geheel daarna voorzichtig om. Druk de ingrediënten stevig aan zodat de sushi zich volledig sluit. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het rollen wordt! Snijd de rol daarna in mooie gelijkwaardige stukken.
Maak de aspergesaus voor bij de sushi
6
Volg de makkelijke stappen op het zakje MAGGI Saus voor Asperges en bereid binnen een paar minuten een heerlijke aspergesaus. Doe daarnaast de gesneden komkommer alvast in een mooie diepe kom.
Serveer de sushi met zalm en asperges op Japanse wijze
6
Leg alle gemaakte sushi op een mooi groot bord of op een leuke serveerplank. Serveer de aspergesaus en de komkommer er los bij. Doe dit samen met leuke chopsticks (eetstokjes) en aparte bordjes om van te eten. Om de Japanse traditie in ere te houden spreekt iedereen voor of na de maaltijd ook een bedankje uit door ‘gochisosama deshita’ te zeggen. En dat is zeker terecht met zo’n mooi en heerlijk gerecht!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden