Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar en giet deze af.
Bereid de katenspek en de andijvie
10 min
Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Bak de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamicoazijn door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie mee zodat deze slinkt
Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus
4 min
Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en katenspek door de aardappelen. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, goed warm worden. Ondertussen bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
1 min
Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten.
Kook de aardappelen
4
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar en giet deze af.
Bereid de katenspek en de andijvie
4
Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten op matig vuur. Neem de katenspek uit de pan. Bak de ui in 3 minuten goudbruin in het achtergebleven bakvet. Roer vervolgens de balsamicoazijn door de ui en laat dit verder 3 minuten indampen. Bak vervolgens kort de andijvie mee zodat deze slinkt
Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus
4
Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Meng de ui en katenspek door de aardappelen. Doe vervolgens de andijvie erbij. Meng het geheel goed door. Laat vervolgens de gemaakte stamppot boven zacht vuur, goed warm worden. Ondertussen bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer het gerecht
4
Serveer de stamppot samen met de jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Tip: extra lekker met wat fijngehakte walnoten.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden