Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.
Bak het gehakt en maak de champignonsaus
1 min
Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt met de ui, al omscheppend, rul. Bereid de romige saus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Champignonsaus. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.
Maak de aardappelpuree
1 min
Bereid de aardappelpuree
Vul de ovenschaal met alle ingrediënten
1 min
Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.
Verwarm de andijvieschotel en serveer
1 min
Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!
*Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50 ml saus per persoon
Bereid de andijvie
5
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Verhit daarnaast de helft van de olie in een wokpan en roerbak de andijvie 3 minuten. Vet met de boter vervolgens de ovenschaal in en verdeel de andijvie na bereiding over de bodem van de schaal.
Bak het gehakt en maak de champignonsaus
5
Verhit de rest van de olie in de wok en bak het gehakt met de ui, al omscheppend, rul. Bereid de romige saus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Champignonsaus. Roer na de bereiding de saus door het gehakt heen.
Maak de aardappelpuree
5
Bereid de aardappelpuree
Vul de ovenschaal met alle ingrediënten
5
Schep in de ovenschaal het gehakt met de champignonsaus op de andijvie. Strijk daarna de aardappelpuree hierover uit.
Verwarm de andijvieschotel en serveer
5
Het makkelijkste gedeelte is aangebroken. De schotel hoeft alleen nog maar 20 minuten in de oven. Serveer na bereiding de ovenschotel met andijvie op tafel en geniet nog even van je onaangebroken creatie. Daar mag je best trots op zijn. Chapeau en eet smakelijk!
*Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50 ml saus per persoon
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden