Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 160 ̊C.
Breng een pan met water aan de kook en haal de noedels uit de verpakking. Kook de noedels in kokend water voor 2 ½ minuut. Giet het vervolgens af en laat het even afkoelen.
De hamburger ga je kruiden met de Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.
Nu gaan we de hamburgers kruiden. Gebruik hiervoor het zakje Ketjap kruidenmix van de noedels. Haal het zakje uit de verpakking en meng hiervan 20 gram met het gehakt en het ei. Zet het zakje met de rest van de kruidenmix even opzij. Kneed het mengsel goed door en vorm 4 burgers.
Splits het andere ei en neem hiervan alleen het eiwit. Het eiwit kun je met de resterende kruidenmix door de gekookte noedels mengen. Vervolgens bekleed je de bakjes/schaaltjes met vershoudfolie. Je kunt hiervoor het beste platte bakjes nemen met een rechtopstaande rand, zodat je ook een mooie platte, ronde burger krijgt. Het is aan te raden om een niet te hoog bakje te nemen, zodat je straks de noedels weer gemakkelijk in zijn geheel uit de bakjes krijgt. Vul nu de bodem van elk bakje met ongeveer 40 gram noedels. Vouw het folie dicht en plaats de bakjes één voor één 30 seconden in de magnetron. Laat ze daarna even afkoelen in koelkast. (Het eigeel dat je over hebt kun je eventueel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast om later een omelet van te maken)
Pak een kommetje voor de saus en meng hierin de mayonaise, ketchup en piccalilly.
Verwarm een koekenpan met wat olie of boter en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven. Je kunt ze hierin zetten tot je klaar bent met de noedels, zodat de hamburgers warm blijven.
Haal de noedels uit de koelkast en knip het plastic er voorzichtig af. Pak vervolgens een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin, met een paar druppels olie, de noedels aan beide kanten licht knapperig.
Tot slot snijd je de ui in dunne ringetjes en de tomaat in plakjes. Maak nu je burger compleet door de sla, burger, ui, tomaat en saus over de noedelbroodjes te verdelen. En voilà! Je hebt een heerlijk alternatief hamburger recept op tafel. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden