Maak kennis met deze smaakvolle en eenvoudige broccoli gratin ovenschotel, een perfecte (vegetarische) maaltijd voor het hele gezin! Deze ovenschotel is een heerlijke combinatie van verse groenten zoals broccoli en cherrytomaatjes, samen met romige kookroom en een krokante kaaslaag. Wist je dat het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten de smaak van je gerechten kan verbeteren? Deze veelzijdige ovenschotel is ideaal voor een doordeweekse maaltijd of als bijgerecht tijdens een gezellig diner.
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht op 180°C.
Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelschijfjes ca. 5 minuten voor.
Bak in een braadpan de (vegetarische) kipfiletstukjes. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.
Vet de ovenschaal in en beleg de bodem met de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes. Voeg hier bovenop het mengsel van de cherrytomaatjes, filetstukjes en broccoli toe.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan het water, samen met de kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer opnieuw. Schenk 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes overheen. Schenk het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel en strooi de kaas erover.
Laat de ovenschotel ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin worden. Eet smakelijk!
Om een broccoli gratin ovenschotel goed te bewaren, laat je deze eerst volledig afkoelen om condensatie en bacteriegroei te voorkomen. Plaats de ovenschotel vervolgens in een luchtdichte verpakking of dek deze goed af met plasticfolie of aluminiumfolie. In de koelkast blijft de ovenschotel tot 3 tot 4 dagen goed, mits de temperatuur onder de 4°C blijft. Wil je de ovenschotel langer bewaren, dan kun je deze in de vriezer plaatsen, waar deze tot 2 tot 3 maanden goed blijft. Zorg ervoor dat je de ovenschotel in een vriezerbestendige verpakking plaatst. Voor het opwarmen van een bevroren ovenschotel laat je deze eerst ontdooien in de koelkast gedurende een nacht. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten, of tot deze goed doorwarmd is. Je kunt de ovenschotel ook in de magnetron opwarmen in een magnetronbestendige schaal, verwarm het in intervallen van 2-3 minuten en roer af en toe. Door deze richtlijnen te volgen, kun je optimaal genieten van je broccoli gratin ovenschotel, zelfs na een paar dagen.
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden