Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes in een ovenschaal, schep de olijfolie erdoor en bestrooi met peper. Rooster de krieltjes in de oven in ongeveer 20 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal bovenop de krieltjes, de kappertjes en de cherrytomaatjes. Bak nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Maak ondertussen de verse spinazie-paprikasalade. Snijd de gele paprika in stukken en meng met de babyspinazie, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn.
Verwarm de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar.
Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Serveer met de salade. Voeg evt verse bieslook toe. Eet smakelijk!