Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor tot 185 °C. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Cherrytomaten Roosteren in Oven
12 min
Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster ze in de voorverwarmde oven 12 minuten.
Groenten Snijden en Bakken
5 min
Snijd de aubergine en de wortel in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de groente al omscheppend 5 minuten op matig vuur. Voeg de gesneden groente er aan toe en (roer)bak nog 2 minuten.
Harissa en Tomaten Toevoegen
3 min
Roer de harissa er door en schenk de gepelde tomaten er bij. Breng de inhoud aan de kook en laat de saus afgedekt met een deksel 10 minuten sudderen.
Roomboter en Kruidensmaak Toevoegen
2 min
Roer er van het vuur af de roomboter door en breng de harissa stoof op smaak met een snuf zout.
Serveren met Groenten en Saus
1 min
Serveer de couscous op borden en schep er de groentestoof en gepofte cherrytomaten bij. Lekker met grof gesneden munt- of korianderblaadjes en yoghurtsaus. Eet smakelijk!
Oven Voorverwarmen en Couscous Bereiden
6
Verwarm de oven voor tot 185 °C. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Cherrytomaten Roosteren in Oven
6
Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster ze in de voorverwarmde oven 12 minuten.
Groenten Snijden en Bakken
6
Snijd de aubergine en de wortel in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de groente al omscheppend 5 minuten op matig vuur. Voeg de gesneden groente er aan toe en (roer)bak nog 2 minuten.
Harissa en Tomaten Toevoegen
6
Roer de harissa er door en schenk de gepelde tomaten er bij. Breng de inhoud aan de kook en laat de saus afgedekt met een deksel 10 minuten sudderen.
Roomboter en Kruidensmaak Toevoegen
6
Roer er van het vuur af de roomboter door en breng de harissa stoof op smaak met een snuf zout.
Serveren met Groenten en Saus
6
Serveer de couscous op borden en schep er de groentestoof en gepofte cherrytomaten bij. Lekker met grof gesneden munt- of korianderblaadjes en yoghurtsaus. Eet smakelijk!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden