Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten
(0)
40 min
Gemakkelijk
Ingrediënten
2
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Meng de bouillon met 800 ml water en breng tegen de kook aan.
Bereid de risotto
25 min
Pel en snipper de ui en snij de wortel in kleine stukjes. Fruit ze in de olie glazig.
Voeg de risotto rijst toe en fruit al roerend even mee tot de rijst wat transparant wordt. Blus af met de wijn en laat inkoken.
Voeg nu de bouillon in delen toe en laat steeds zachtjes al roerend zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na ca. 20 min. zachtjes koken en roeren is de risotto gaar. Laat na 10 min. de doperwten meekoken.
Voeg de boter en kaas toe
5 min
Roer er 2 el geraspte kaas en boter door als de risotto gaar is. Risotto mag lekker smeuïg vloeibaar zijn, maar niet papperig.
Bak de champignons
5 min
Snij 5 min. Voordat de risotto gaar is de champignons in plakjes. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht
1 min
Schep de risotto op de borden en schep de gebakken champignons erop. Serveer met de overige geraspte kaas.
Bereid de bouillon
5
Meng de bouillon met 800 ml water en breng tegen de kook aan.
Bereid de risotto
5
Pel en snipper de ui en snij de wortel in kleine stukjes. Fruit ze in de olie glazig.
Voeg de risotto rijst toe en fruit al roerend even mee tot de rijst wat transparant wordt. Blus af met de wijn en laat inkoken.
Voeg nu de bouillon in delen toe en laat steeds zachtjes al roerend zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na ca. 20 min. zachtjes koken en roeren is de risotto gaar. Laat na 10 min. de doperwten meekoken.
Voeg de boter en kaas toe
5
Roer er 2 el geraspte kaas en boter door als de risotto gaar is. Risotto mag lekker smeuïg vloeibaar zijn, maar niet papperig.
Bak de champignons
5
Snij 5 min. Voordat de risotto gaar is de champignons in plakjes. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht
5
Schep de risotto op de borden en schep de gebakken champignons erop. Serveer met de overige geraspte kaas.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden