Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. Net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Halveer de krieltjes en kook ze met zout in ca. 15 min. gaar.
Bereid de scholfilet en tomaatjes
8 min
Verwarm de oven voor op 180℃. Dep de filets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de filets kort aan beide zijden in iets olie met een klontje boter bruin. Schep ze in en ovenschaal en verdeel de tomaatjes erover. Laat de vis in ca. 8 min. in de oven gaar worden
Verwarm de saus
3 min
Verwarm de Asperge saus volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveer het gerecht
1 min
Hak de peterselie grof. Verdeel de asperges, vis, tomaatjes en krieltjes op de borden. Schep de saus erover en bestrooi met peterselie.
Kook de asperges en de krieltjes
4
Schil de asperges rond om vanaf de kop en snij 2 cm van de onderzijde af. Zet ze op met koud water, zout, een schepje suiker en de foelie. Breng aan de kook en kook ze in 12 min. Net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Halveer de krieltjes en kook ze met zout in ca. 15 min. gaar.
Bereid de scholfilet en tomaatjes
4
Verwarm de oven voor op 180℃. Dep de filets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de filets kort aan beide zijden in iets olie met een klontje boter bruin. Schep ze in en ovenschaal en verdeel de tomaatjes erover. Laat de vis in ca. 8 min. in de oven gaar worden
Verwarm de saus
4
Verwarm de Asperge saus volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveer het gerecht
4
Hak de peterselie grof. Verdeel de asperges, vis, tomaatjes en krieltjes op de borden. Schep de saus erover en bestrooi met peterselie.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden